HAKKIMIZDA

1982 Yılında, Sabri Şadoğlu ve M. Esen Uygur tarafından kurulan ŞADOL BOYA; kendisine çalışma alanı olarak sanayi ve inşaat boyalarını seçerek, müşterilerine hizmet vermeye başlamıştır.

İLETİŞİM BİLGİLERİMİZ

E-mail: info@sadolboya.com.tr

Telefon : +90 216 593 10 23

Adres : İstanbul Tuzla Kimya Sanayicileri O.S.B. Melek Aras Bulvarı Kristal Cad. No:16 TUZLA/İSTANBUL

BİZİ TAKİP EDİN
Tavan Arası İzolasyonunun Önemi
  28.05.2018

Tavan Arası İzolasyonu Nedir ve Neden Gereklidir?
Tavan arası izolasyonu nedir, diye açıklayacak olursak; yaşam alanlarımız olan evlerimizde ısıyı kayba uğratmadan dengede tutmamızı sağlayan izolasyon uygulamasıdır. Daha net açıklamamız gerekirse, tavan arası izolasyonuyle kışın evin ısısının düşmesini ve dolayısıyle ısınmak için daha çok enerji kullanılmasının önüne geçmektedir.

Çatı izolasyonu adlı makalemizde sıcak havanın ısı yalıtımıyapılmayan evlerin çatılarından nasıl çıkarak kaybolduğunu ve evlerinizin ısı kaybnın nasıl önlenebileceğini anlatmıştık. Tavan arası izolasyonu yapılmamış evlerde ısınma çok güç olacaktır. Tavan arası izolasyon uygulaması için ısının kaçınılmaz kuralı olarak, sıcak havanın yükselme kaçınılmazlığı düşünülecek olur ise, ortamlardaki ısı kaybının nedeninin tavanlardan kaybedilen sıcak hava olduğu ve bunu engellemenin yolunun ise tavan arası izolasyonu yaptırmaktan geçtiği kavranabilir.

Tavan Arası İzolasyonu Yaptırmanın Gerekliliği
Tavan arası izolasyonu yaptırmak, evlerde özellikle kış aylarında yaşanan ısı kaybının önüne geçmek ve buna bağlı olarak da ısı ve bütçe tasarrufu yapmak için kaçınılmaz bir gerekliliktir. Türkiye ‘nin iklim koşulları düşünülecek olur ise, dört ayrı mevsimin yaşandığı bir ülkede sağlıklı yaşanabilmesi için izolasyon başlıca bir gerekliliktir. Tavan arası izolasyonunun bir diğer güzelliği ise üçgen çatılarda uygulanan doğru izolasyon tekniğiyle evlerin çatı katları güvenle yaşanabilecek bir oda haline gelebilir.

Tavan Arası İzolasyon Malzemeleri
Tavan arası izolasyon malzemeleri dendiğinde akla ilk gelen en bilindik izolasyon malzemesi ilk zamanlarda cam yünü paneliydi. Zaman içerisinde cam yünü panellerinin neme karşı yüksek dayanıklılık gösteren membranla kaplanarak en etkili izolasyon yöntemi geliştirilmiştir.

Tavan arası izolasyon malzemelerinin bir diğeri ise yine sıklıkla kullanılan izolasyon şilteleri ve de kaya yünü kullanımı sık tercih edilen tavan arası izolasyon malzemeleridir.

Tavan arası izoalasyon malzemeleri arasında yangına karşı yüksek direnç gösteren polistiren paneller de son yıllarda kullanımı çokça tercih edilen bir tavan arası izolasyon malzemesidir. Bahsettiğimiz bu yöntemler yalnızca üçgen şekilli tavanların üst yüzeylerinde kullanılmaktadır. Şayet yapı tavanları arasında kullanımı tercih edilmemişse zemin üzerine cam yünü paneli serilerek tavan arası izolasyonu uygulanabilmektedir.