HAKKIMIZDA

1982 Yılında, Sabri Şadoğlu ve M. Esen Uygur tarafından kurulan ŞADOL BOYA; kendisine çalışma alanı olarak sanayi ve inşaat boyalarını seçerek, müşterilerine hizmet vermeye başlamıştır.

İLETİŞİM BİLGİLERİMİZ

E-mail: info@sadolboya.com.tr

Telefon : +90 216 593 10 23

Adres : İstanbul Tuzla Kimya Sanayicileri O.S.B. Melek Aras Bulvarı Kristal Cad. No:16 TUZLA/İSTANBUL

BİZİ TAKİP EDİN
Çatı Kaplama Nedir?
  28.05.2018

Binaların veya genel adıyla yapıların kar, yağmur gibi dış etkenlerden korunması, ısı yalıtımının sağlanması amacı ile yapılan uygulamalara çatı kaplama denir.

Kullanılan kaliteli çatı kaplama malzemeleri, binanın uzun ömürlü olması ve içerisindeki yaşamın sağlıklı olarak devam ettirilmesi açısından oldukça önemlidir. Eskiden yalnızca kiremit çatı modelleri uygulanıyordu. Günümüzde kiremit çatılara alternatif birçok seçenek mevcut. Aşağıda, yeni nesil seçenekler hakkında bilgi paylaştık. Yeni nesil malzemeler, binayı dış etkenlerden korurken aynı zamanda binanın ısı yalıtımına da katkı sağlamaktadır. Yeni çatı kaplama modelleri ile yüksek ısı yalıtımı oranlarına ulaşmak mümkün.

Kaplama işlemi, demirden ya da dayanıklı malzemeden imal edilmiş iskelet üzerine inşa edilir. Bu işlem farklı malzemeler kullanılarak binanın durumuna göre yapılmaktadır.

  • kenet
  • bakır
  • Galvaniz
  • Kiremit
  • panel
  • trapez
  • membran
  • şıngıl


Gibi farklı farklı malzemeler tercih edilebilir. Bu malzemelerin her biri farklı üretim teknikleri ile üretilmektedir. Dolayısıyla çatı kaplama malzemeleri fiyatları da değişkenlik göstermektedir. Örneğin, kaplama işleminde membran fiyatları ayrı, sac fiyatları ayrı olacaktır. Aynı şekilde kullanılan malzemenin kalitesine ve miktarına göre de fiyatlar değişmektedir.

Çatıyı Kaplatarak Isı Yalıtımından Tasarruf Etmek
Çatı kaplamada en üst kaplama alanının altına köpük kaplama yapılarak ısı yalıtımı sağlanabilmektedir. Köpük ile ya da izocam malzemesi ile yapılan bu izolasyon işinde amaç binanın ısı yalıtımını sağlamaktır.

Çatı köpük kaplama fiyatları, sağlanacak enerji tasarrufu düşünüldüğünde gerçekten önemsiz kalmaktadır. Çatı altı kaplama yaparak binaların enerji maliyetlerini düşürmek mümkün. Genellikle üst çatının altına yapılan çatı altı kaplama işinde kullanılan malzemeye göre değişen maliyetler ortaya çıkmaktadır. Bir de ara yalıtım malzemeleri işin içine girince birim fiyat vermesi iyice zorlaşmaktadır. Bu yüzden öncelikle ihtiyacınız olan çözüm belirlenmeli ve buna göre fiyat teklifi verilmelidir. Mesela, rüzgârlı ya da sert iklim koşullarının hâkim olduğu bölgelerde daha fazla malzeme kullanılması gerekebilir.

Bu işlemler çatı ustaları tarafından bizzat el işçiliği ile yapılmaktadır. gül çatı İstanbul’da çatı kaplama ustası olarak uzmanlaşmış bireyleri tek çatı altında toplamış deneyimli bir firmadır. Referanslarımız arasında İstanbul’da çatı kaplama işlemi yaptıran onlarca kurumsal firma mevcut olmakla birlikte; bireysel taleplere de aynı özenle çözüm üretmekteyiz.

En İyi Çatı Kaplama Malzemesi Hangisidir?
Tüm bu sebeplerden dolayı “en iyi çatı kaplama malzemesi hangisidir” sorusuna verilebilecek tek bir cevap bulunmamaktadır. Tekrar hatırlatmak gerekirse; en iyisi, ihtiyacınıza en uygun olanıdır.

Çatı kaplama sistemlerinin tercihinde iklim şartları da etkilidir. Genellikle ılıman bir iklime sahip güney illerimizde kiremitli yapılar göze çarparken, kışın sert geçtiği doğu illerimizde sac malzemeler daha çok tercih edilmektedir. Değişen iklim koşulları, uygulanacak sistemin de farklı olmasına neden olmaktadır.

En ucuz çatı kaplama malzemesi her zaman en tasarruflusu demek değildir. Sağlanacak ısı yalıtımı, uzun vadede yapılan için aslında ucuza mı yoksa pahalıya mı mâl olduğunu gösterecek etkendir.

Çatı Kaplama Ustası ve İşçiliği
Kaplama işlemi demir ya da dayanıklı iskelet malzeme üzerine yapılmaktadır. Çatı kaplama sistemleri, parçalar halindeki malzemelerin iskelet üzerine akıllı vidalar ile monte edilmesi süreçlerini kapsamaktadır.

Çatı kaplama, sadece yüksek binaların ve evlerin ihtiyacı değildir. Parklarda, bahçelerde, iş yerlerinde, garaj üstlerinde, çiftliklerde kısacası insanın olduğu her yerde doğa şartlarından korunmak için uygulanmaktadır. Farklı binaların farklı öncelikleri olduğundan uygulamada farklılıklar da olabilmektedir.

Örneğin, görsel olarak öne çıkan çatı kaplama sistemleri ancak şıngıl çatı kaplama malzemesi çeşitleri ile yapılabilmektedir. Bu malzeme uygulaması kolay bir malzeme olup gösterişli bir yapıdadır. Şıngıl çatı kaplama uygulaması su geçirgenliği olan bir malzeme olduğu için binalarda kullanılmamaktadır.