HAKKIMIZDA

1982 Yılında, Sabri Şadoğlu ve M. Esen Uygur tarafından kurulan ŞADOL BOYA; kendisine çalışma alanı olarak sanayi ve inşaat boyalarını seçerek, müşterilerine hizmet vermeye başlamıştır.

İLETİŞİM BİLGİLERİMİZ

E-mail: info@sadolboya.com.tr

Telefon : +90 216 593 10 23

Adres : İstanbul Tuzla Kimya Sanayicileri O.S.B. Melek Aras Bulvarı Kristal Cad. No:16 TUZLA/İSTANBUL

BİZİ TAKİP EDİN
Silikonlu Boya Nedir, Nasıl Kullanılır?
  28.05.2018

Silikonlu boyaların kullanım alanları
Silikonlu boyalar yüzyılın en moda popüler boyasıdır. Eski moda boyalar artık tercih edilmeyen bir uygulama olarak kaldı. Yeni nesil boyalar eskisi gibi boya yapıldıktan sonra kokusu çıkması için günlerce beklenirdi. Eskiden yapılan boya seçeneği iç mekanda yağlı boya, plastik olarak seçilirdi.

Yağlı boyayı seçenler genelde kendi evi için seçerdi, plastik boyayı seçenekler kiracı ise ve ya evi kaliteli bir yapı değilse bu boya seçimini yapardı. Yeni nesil boyalar silinebilir özellikte olsun diye boyanın ham maddesine karıştırılan silikon ile güçlendirilmiştir. Boyanacak yere usta getirildiğinde usta duvarın yapısına ve o kısmın ne olarak kullanılacağına göre boya seçimi yapmalıdır. Boya çeşitlerinden saten mi, plastik mi, silikonlu mu, su bazlı mı olacağını hangisinin daha çok yakışacağını bilmelidir. Eğer silikon boya ile boyamaya karar verirseniz gerekli malzemeleri tespit etmelisiniz. Alınacak listesi almanız çok faydalı olacaktır.

Malzemeleri eksik almamış olursunuz. Malzemenin unutulmaması işin aksatılmadan sürmesini sağlamaktadır. Silikonlu boya için ilk boya öncesi yapılacak işler halledilir. Boyamaya başlamadan ince zımpara yapılır. Zımpara işleminden sonra astar atılmalıdır. Astar kuruduktan sonra daha önceki boyada silikonlu ise boyama işlemine direk başlayabilirsiniz. Boyacı ustası bütün boyaları bilir. Kapı pervazlarını ve diğer boya olmaması gereken yerleri bant ile kapatılmalıdır. Boya bandı leke olmaması için çok mantıklı bir yöntemdir. Boya bittiğinde boya bantları yavaşça çıkarılır.