HAKKIMIZDA

1982 Yılında, Sabri Şadoğlu ve M. Esen Uygur tarafından kurulan ŞADOL BOYA; kendisine çalışma alanı olarak sanayi ve inşaat boyalarını seçerek, müşterilerine hizmet vermeye başlamıştır.

İLETİŞİM BİLGİLERİMİZ

E-mail: info@sadolboya.com.tr

Telefon : +90 216 593 10 23

Adres : İstanbul Tuzla Kimya Sanayicileri O.S.B. Melek Aras Bulvarı Kristal Cad. No:16 TUZLA/İSTANBUL

BİZİ TAKİP EDİN
Çatı Kaplama Sistemleri
  28.05.2018

Sandviç Panel Nedir?
Sandviç panel sadece çatı kaplama işinde değil aynı zamanda yan cephelerin kaplanmasında da kullanılmaktadır. Bu paneller, birbirine geçmeli bir yapıda olup, uygulaması basittir.

Sandviç paneller aynı zamanda prefabrik yapıların oluşturulmasında kullanılan bir malzemedir. Birbirine eklemlenen bir yapıda olmaları nedeniyle birçok yapıya kolaylıkla uygulanır.

Sac Kaplama Nedir?
Çok kullanılan bir diğer sistem ise sac kaplamadır. Sac fiyatları uygun olup ısı yatılımı açısından oldukça dezavantajlıdır.

Bu yüzden genellikle yalıtım gerektirmeyen ya da yalıtım ihtiyacının az olduğu garaj, iş yeri gibi yapılarda kullanılmaktadır.

Atermit Kaplama Nedir?
Atermit çabuk kırılan bir yapıya sahip olduğundan dolayı uygulaması zor bir malzemedir. Yazın serin tutması nedeni ile tercih edilmektedir. Pvc çatı kaplama malzemesi, sık kullanılan çatı kaplama malzemelerinden biridir.

Bunların dışında da çatı kaplama malzemeleri bulunmaktadır. Önemsiz yerlerde en ucuz çatı kaplama malzemesi kullanılarak maliyetten kaçınılmaktadır.

Kremit Kaplama Nedir?
Kiremit denilen malzeme uygulanması zor bir malzemedir. Kiremitler çatıya sıralanırken aralarda boşluk bırakılmayacak şekilde yapılması gerekmektedir. Aksi takdirde su akıntıları görülebilmektedir. Zamanla yıpranan kiremitler yenileri ile değiştirilerek çatı tamiri yapılmaktadır.

Kiremit ucuz bir çatı malzemesi olup genellikle küçük apartmanların çatılarında kullanılmaktadır. Bununla birlikte ısı yalıtımına elverişli bir malzemedir.