HAKKIMIZDA

1982 Yılında, Sabri Şadoğlu ve M. Esen Uygur tarafından kurulan ŞADOL BOYA; kendisine çalışma alanı olarak sanayi ve inşaat boyalarını seçerek, müşterilerine hizmet vermeye başlamıştır.

İLETİŞİM BİLGİLERİMİZ

E-mail: info@sadolboya.com.tr

Telefon : +90 216 593 10 23

Adres : İstanbul Tuzla Kimya Sanayicileri O.S.B. Melek Aras Bulvarı Kristal Cad. No:16 TUZLA/İSTANBUL

BİZİ TAKİP EDİN
Cam Boyama Nasıl Yapılır?
  28.05.2018

Cam boyama işlemi için, cam boyası, fırça, rölyef boya ve cam boya incelticiye ihtiyaç vardır.

Rölyef boya
Bir cam boyamada rölyef boyanın kullanılması şarttır. Bu boya, şu görevi üstlenir: Camı boyamaya başlamadan önce çizilmek istenen desen, rölyef boya ile cama çizilir. Rölyef boyanın kuruması yaklaşık 1,5-2 saat sürer. Boya kuruduktan sonra, cam boyası aracılığıyla çizilen yerler boyanır ve cam boyama işlemi böylelikle tamamlanmış olur.

Eskimiş cam bardaklar, tabaklar, cam şişeler, kavanozlar veya mumluklar bu yöntem ile renklendirilebilir ve mekânlarda hoş bir görüntü oluşturulabilir. Cam boyama yapmadan önce, hangi objenin renklendirileceğine ve objenin nerede kullanılacağına karar vermekte fayda vardır. Belirlenen objenin cam bir kavanoz olduğunu ve sade tonların hâkim olduğu bir alanda kullanılacağını düşünüldüğünde, kavanozun bulanacağı ortama uygun renklerde cam boyası almak gerekir. Obje, tek renge boyanmak isteniyorsa, tek bir boya almak yeterli olacaktır. Ancak üzerine farklı desenler yapmak ya da daha renkli bir görünüm elde edilmek isteniyorsa, birkaç farklı renkte boya almak gerekir.

Cam Boyamada Nelere Dikkat Edilmelidir?
Öncelikle boyamak istenilen cam obje, yıkanarak veya silinerek iyice temizlenmelidir. Objenin üzerinde herhangi bir lekenin veya toz zerresinin kalmadığından emin olunmalı ve boyama işlemine öyle başlanmalıdır.

Cam boyamada, kullanılan fırça da oldukça önemlidir. Sentetik kıllı fırçalar, boyayı zor tuttuğu için, bunun yerine doğal kıllı olanlar tercih edilmelidir. Boyamada birden çok renk kullanılıyorsa, boya geçişlerinde kullanılan fırçayı temizlemekte fayda vardır. Aksi halde, renkler birbirine karışacaktır. Elbette ki, tek fırça yerine birden fazla fırça kullanılabilir ve böylelikle temizleme işlemi ortadan kaldırılabilir.

Cam boya inceltici, boyama işleminde herhangi bir hata yapıldığında işleri kolaylaştıracaktır. Bir bez parçası üzerine cam boya inceltici döküldükten sonra, hata yapılan yer bu bez ile silinebilir. Ancak bu işlemin, boyanın kurumasına izin verilmeden hemen yapılmasında fayda vardır.

Cam boyama, oldukça zevkli bir etkinliktir. Evinizde kullanmadığınız veya kullanmaktan sıkıldığınız objeleri atmak yerine, bu öneri yardımıyla onları dekoratif hale getirebilirsiniz.