HAKKIMIZDA

1982 Yılında, Sabri Şadoğlu ve M. Esen Uygur tarafından kurulan ŞADOL BOYA; kendisine çalışma alanı olarak sanayi ve inşaat boyalarını seçerek, müşterilerine hizmet vermeye başlamıştır.

İLETİŞİM BİLGİLERİMİZ

E-mail: info@sadolboya.com.tr

Telefon : +90 216 593 10 23

Adres : İstanbul Tuzla Kimya Sanayicileri O.S.B. Melek Aras Bulvarı Kristal Cad. No:16 TUZLA/İSTANBUL

BİZİ TAKİP EDİN
Sanayi Boyalarının Özellikleri
  3.11.2017

Sanayi boyaları, kullanım amacı geregi tatbik edildikten sonra kuruma süresi maksimum 5 dakikadır. Bu nedenle büyük makine parçalarında ,seri üretimlerde yükleme ve istiflemede kolaylık saglamaktadır. Teknolojinin ilerlemesi ile birlikte bu özelligin yanı sıra daha kaliteli boyaların üretimi gerçeklestirilmistir.
Endüstriyel boyayı takip eden ,poliüretan son kat boyalar ve epoksi sonat boyalar sanayi sektöründe ihtiyacı karsılamaktadır. Kardelen boya olarak bu ürün gamının tamamı paket olarak üretilebilmektedir. Her boyanın kendine göre özellikleri, kullanım sekilleri mevcuttur. Bu nedenle bu ürünlerin kullanımları özel bir itina ve kullanım sartlarına harfiyen uyulması gerektedir.

Öncelikle boya yapılan yüzeyin kirli ve nemli olmaması gerekmektedir.metal yüzeyler yabancı maddelerden (gres,yag v.b) uygun kimyasallarla tamamen temizlenmelidir. Boya yapılmadan önce yüzeyde olusmus ise pas lekeleri fiziksel olarak (mala ve zımpara ile) tamamen ortamdan uzaklastırılmalıdır. Temizlenen yüzeyler ürünün özelligine göre inceltilmek suretiyle uygun hava sartlarında uygulanmalıdır. Sanayi grubu ürünlerde kesinlikle sentetik tiner kullanılmaz. Kullanıldıgı taktirde boyanın gözle görünür sekilde çürümesine(kesilmesine) sebep olmaktadır.
Genelde tabanca ile uygulandıgından dolayı uygulanan yüzeylerde yaklasık 100 ile 150 mikron film tabakası bırakmaktadır. Tabancanın simetrik hareketinin düzgün olmayısı, gaz basıncının sürekli degisimi katlar arasındaki kalınlıklarda degisiklilige sebep olacagından pigment konsantrasyonunun otomatik olarak degismesini saglayacaktır. Buda renklerde ton farkı olusmasına sebep olabilmektedir.