HAKKIMIZDA

1982 Yılında, Sabri Şadoğlu ve M. Esen Uygur tarafından kurulan ŞADOL BOYA; kendisine çalışma alanı olarak sanayi ve inşaat boyalarını seçerek, müşterilerine hizmet vermeye başlamıştır.

İLETİŞİM BİLGİLERİMİZ

E-mail: info@sadolboya.com.tr

Telefon : +90 216 593 10 23

Adres : İstanbul Tuzla Kimya Sanayicileri O.S.B. Melek Aras Bulvarı Kristal Cad. No:16 TUZLA/İSTANBUL

BİZİ TAKİP EDİN
Sanayi Boyalarının Özellikleri
  10.08.2017

Sanayi boyaları, kullanım amacı geregi tatbik edildikten sonra kuruma süresi maksimum 5 dakikadır. Bu nedenle büyük makine parçalarında ,seri üretimlerde yükleme ve istiflemede kolaylık saglamaktadır. Teknolojinin ilerlemesi ile birlikte bu özelligin yanı sıra daha kaliteli boyaların üretimi gerçeklestirilmistir.
Endüstriyel boyayı takip eden ,poliüretan son kat boyalar ve epoksi sonat boyalar sanayi sektöründe ihtiyacı karsılamaktadır. Kardelen boya olarak bu ürün gamının tamamı paket olarak üretilebilmektedir. Her boyanın kendine göre özellikleri, kullanım sekilleri mevcuttur. Bu nedenle bu ürünlerin kullanımları özel bir itina ve kullanım sartlarına harfiyen uyulması gerektedir.
 

Öncelikle boya yapılan yüzeyin kirli ve nemli olmaması gerekmektedir.metal yüzeyler yabancı maddelerden (gres,yag v.b) uygun kimyasallarla tamamen temizlenmelidir. Boya yapılmadan önce yüzeyde olusmus ise pas lekeleri fiziksel olarak (mala ve zımpara ile) tamamen ortamdan uzaklastırılmalıdır. Temizlenen yüzeyler ürünün özelligine göre inceltilmek suretiyle uygun hava sartlarında uygulanmalıdır. Sanayi grubu ürünlerde kesinlikle sentetik tiner kullanılmaz. Kullanıldıgı taktirde boyanın gözle görünür sekilde çürümesine(kesilmesine) sebep olmaktadır.
Genelde tabanca ile uygulandıgından dolayı uygulanan yüzeylerde yaklasık 100 ile 150 mikron film tabakası bırakmaktadır. Tabancanın simetrik hareketinin düzgün olmayısı, gaz basıncının sürekli degisimi katlar arasındaki kalınlıklarda degisiklilige sebep olacagından pigment konsantrasyonunun otomatik olarak degismesini saglayacaktır. Buda renklerde ton farkı olusmasına sebep olabilmektedir.
 
Endüstriyel Boya
Incelticisi: Selilozik tiner
Uygulama: Rulo,fırça,hava tabancası
Metal yüzeylerin üzerine gerekli islemler yapıldıktan sonra önce Kardelen Endüstriyel Astar uygulanır. Astarın burada uygulanma amacı kendisinde sonra uygulanacak olan son kat boyadan maksimum verimlilik elde etmektir. Astar ;yüzeyleri son kat boyaya ön hazırlıktır. Astar boya ham metal yüzeylerde olusturdugu özel film tabakası ile (mikron derecesinde yüzeyin genisletilmesi) son kat boyanın yapısmasında ve dayanımının artmasında büyük rol oynar. Ne yazık ki astar uygulamaları maliyetli,is yükü getiren bir is gibi gözükse de, dayanıklılıgı arttırmak, daha pahalı bir malzeme olan son kat boyanın metrajını arttırarak maliyetli olmasının karsılıgını vermektedir.
Genelde son kat boyayı inceltme oranından daha fazla inceltip astar niyetine kullanılması tamamen yanlıstır. Belirlenen oranın dısında yapılan inceltmelerde boya özelligini yitirecektir.
 
Genelde hava tabancası ile kullanılan Endüstriyel boyalar 1,9-2,5’lik meme uçlarına sahip tabancalarla tatbik edilmelidir. Yüzey genisliginin artması durumunda uç açıklıgı arttırılabilir uygulama yapılan yüzeye 40-80 cm uzaklık en dogru yöntemdir. Tabanca ile uygulanan isletmelerde rüzgar
almayan yerde uygulama yapılması boya verimliligini arttıracaktır.ikinci kat boya için en az 10 dakika beklenmelidir.Endüstriyel boyanın tam kuruma süresi 1 saat olup kemiklesme süresi 14 saattir.
 
Epoksi Boyalar
Incelticisi: Epoksi tiner
Uygulama: Rulo,fırça,hava tabancası
Endüstriyel boya daha önceki bilgilerde belirtildigi gibi yaglı boyalar gibi hava kurumalı bir sisteme sahiptir. Ancak Epoksi boya teknolojisi çift kompannentli bir sistem olup havaya bagımlı kalmaksızın,uygulama yapılmadan önce belirlenen oranlarda katılan sertlestirici reçinesi ile reaksiyona
girerek kurur ve kemiklesir.uygulandıgı metal yüzeylerde reaksiyon sonucu katılasan yüzey dıs etkilere daha dayanıklı,alkalilere ve diger çözücü kimyasallara daha dirençli bir malzeme olur. Kardelen Boya Epoksi sistemi 5/25 oranında (5 birim sertlestirici-25 birim boya) karıstırılarak kullanılır. Uygulama sekli endüstriyel boyalar gibidir.
Sertlestirici reçine ile boya karıstırılıp uygulamaya hazır hale getirildikten sonra 6 saat içerisinde mutlaka uygulanarak tüketilmelidir. Aksi taktirde malzeme bulundugu kabın içerisinde sertlesecek ve kullanılmaz hale gelecektir. Bu geçen süre içerisinde malzeme aralıklarla karıstırılarak parçacıkların olusması önlenmelidir .
 
Poliüretan (Akrilik)  Boya
Incelticisi: Poliüretan tiner
Uygulama: Rulo,fırça,hava tabancası
Poliüretan boyalar tek ad ile bilinirken aslında iki farklı sistem halinde kullanılmaktadır. Bir grup zemin yüzeyde uygulanırken diger grubu metal yüzeyler için tatbik edilir.kardelen Boya'nın hali hazırda ürettigi ve piyasaya sundugu grup metal yüzeylerde profesyonel boya uygulamasında kullanılan malzemedir.
Poliüretan boya grubunu diger sanayi boyalarımızdan ayıran en büyük özelligi UV ısınlarına karsı ciddi mukavemet degerlerine sahip özel alkid reçineden yapılıyor olmasıdır. Iskeleler, is makineleri, insat vinçleri gibi dısarıda kullanılan metal yüzeylerin de uygulamasında tavsiye edilir. Uygulama poliüretan boyalar gibidir. Inceltici olarak özel alkid yapısından dolayı özel Poliüretan tinerdir. Astar üzerine uygulandıgı taktirde verim artırıcı özellik göstermektedir.