HAKKIMIZDA

1982 Yılında, Sabri Şadoğlu ve M. Esen Uygur tarafından kurulan ŞADOL BOYA; kendisine çalışma alanı olarak sanayi ve inşaat boyalarını seçerek, müşterilerine hizmet vermeye başlamıştır.

İLETİŞİM BİLGİLERİMİZ

E-mail: info@sadolboya.com.tr

Telefon : +90 216 593 10 23

Adres : İstanbul Tuzla Kimya Sanayicileri O.S.B. Melek Aras Bulvarı Kristal Cad. No:16 TUZLA/İSTANBUL

BİZİ TAKİP EDİN
Polyurea Önemi Nedir?
  2.04.2018

Polyurea Nedir ?
Polyurea nedir sorusuna kısaca izosiyanat ve sentetik poliol sistemlerin karışımdan tüketilen iki bileşenli bir elastomer yüzey kaplama sistemidir diye açıklayabiliriz.Sprey ile uygulanabilen hızlı kuruyan bir sistemidir. Ayrıca yüksek performans ve sınırsız uygulama kalınlığı gibi özelliklerinden dolayı çeşitli alanlarda ve yüzeylerde uygulanması mümkündür.Polyurea iki reaktif bilişenin hacime 1:1 oranda karıştırılması ile oluşan bir elastomerdir.

İlk püskürtülebilir polyurealar piyasaya 1990' ların sonlarında taşınabilir ve ticari açıdan kolay bulunabilir ekipmanlar kullanılarak uygulanabilen çok komponentli kaplama sistemleri olarak çıkmıştır. Kullanılan formülasyon ve uygulamalar sayesinde polyurealari birkaç saniye içinde hammaddenin ürüne ve hizmete dönüştüğü sistemlerdir. Günümüzde Polyurea‘nın çok farklı uygulamaları yüksek basınçlı sprey makineleri ile başarılı bir şekilde yapılmaktadır. Bu makinelerden beklenen performans komponentleri 160-170 bar basınçlara ve 70-80 derece sıcaklıklara ulaştırabilmesidir.

Polyurea nasıl uygulanır ?
Polyurea sprey uygulamaları deneyimli uygulama ekibimiz tarafından yüksek basınçlı polyurea makineleriyle yapılır.
Makinelerimizin, uygulama yüzey tipide dikkate alınarak belirli sıcaklık ve basınç ayarları yapılır.Gerekli ayarlamalar yapıldıktan sonra,ortalama kalınlığa göre malzeme püskürtme işlemi başlar.İlk püskürtme işlemi ile oluşan polyurea yüzeye yapışmayı sağlamak için astar olarak atılır.Sıvı halde püskürtülen malzeme yüzeye %100 yapışır.Yapıştırmak için herhangi ek bir yapıştırıcıya gerek duyulmaz.İstenilen ortalama kalınlık ne ise,Polyurea katlar üstüne püskürtülmek suretiyle son halini alır.
5-10 sn gibi kısa bir sürede Polyurea kürünü alır. Uygulamadan 10 sn sonrası üzerinde rahatlıkla yürünebilir ve ilgili alan servise açılabilir.Polyurea Sprey uygulama sonrası,üzerine ek bir işlem yapılacaksa 24 saat malzemenin olgunlaşması ve içerisindeki reaksiyonun tamamen sona ermesi için beklenmesinde yarar vardır.

Polyurea Uygulamasının Özellikleri :

  • Katalizör olmadan çok hızlı reaksiyon.
  • Ekyersiz monoblok kaplama, esnekliği korur.
  • %100 katı, solvent içermez, VOC (uçucu organik bileşen) içermez, kokusuz, UV dayanımlı.
  • Birçok kimyasala, solvente ve asite karşı dayanıklı.
  • Korozyona karşı mükemmel koruma, düşük geçirgenlik, tuzlu su ve dış hava şartları dayanımı.
  • Yüksek darbe ve aşınma dayanımı, elastıki, çatlama yapmaz.
  • Sıcaklık dayanımı; çok düşük sıcaklıklarda dahi esnek kalabilme özelliği ve çok sıcak ortamlarda dayanım.
  • Mükemmel çekme ve yapısal dayanım, bunun yanında kopma anında yüksek esneme kabiliyeti.
  • Birçok yüzeye mükemmel yapışma; beton, çelik, alüminyum, plastik, fiberglas, ahşap, köpük.
  • Hızlı servise alınabilirlik.