HAKKIMIZDA

1982 Yılında, Sabri Şadoğlu ve M. Esen Uygur tarafından kurulan ŞADOL BOYA; kendisine çalışma alanı olarak sanayi ve inşaat boyalarını seçerek, müşterilerine hizmet vermeye başlamıştır.

İLETİŞİM BİLGİLERİMİZ

E-mail: info@sadolboya.com.tr

Telefon : +90 216 593 10 23

Adres : İstanbul Tuzla Kimya Sanayicileri O.S.B. Melek Aras Bulvarı Kristal Cad. No:16 TUZLA/İSTANBUL

BİZİ TAKİP EDİN
Kurumuş Boya Lekelerini Nasıl Çıkarılır?
  30.04.2018

Kurumuş boya lekesi

Boya lekeleri oldukça zor lekelerdir ancak bir de kurumuşsa çok daha zor bir durumla karşı karşıyasınız demektir. Özellikle duvardaki lekeler tam bir baş belasıdır. Ancak duvardaki bu lekelerden kolayca kurtulmanın yolları vardır. Kurumuş boya lekesi için en etkili yöntem alkol ve alkol içeren çözeltilerdir. Eğer yağ bazlı bir boya lekesi ile uğraşıyorsanız yağ çözücü maddeler de işinize yarayacaktır. Bu lekeleri yüzeylerden uzaklaştırmak için en etkili yöntemleri sizin için derledik.

Yerdeki kurumuş boya lekesini çıkarmak için sıradan yer temizleyiciler etkili olmayacaktır. Eğer parke bir zemine sahipseniz parkeyi aşındırmayacak çözeltilerden yararlanmalısınız. Bu çözeltiler saf alkol ve alkol içeren ürünlerdir. Kurumuş boya lekesini yumuşatarak yüzeyden uzaklaştırmaya yardımcı olur. Aynı zamanda yağ ve yağlı çözeltilerde yer zemininden veya duvardan bu lekeleri çıkarmaya yardımcı olacaktır. Kurumuş boya içerisinde yağ bulunur ve bu müdahale ile yağa yağ ile müdahale etmiş olursunuz. Peki diğer yöntemler nelerdir? İşte yanıtı…

Amonyak ile çıkarma
Amonyak her evde bulundurulması gereken çok güçlü leke çıkarıcı özelliğe sahip bir çözeltidir. Amonyak ile özellikle plastik yüzeylerdeki bu tip lekeleri kolaylıkla çıkarabilirsiniz. Plastikten bu lekeleri çıkarmak çok zor olabilir. Plastik yüzeylere yapışan bu lekeler kalıcı olabilir. Örneğin plastik bir palet kullanıyorsanız bu lekelerle başınız derde giriyor demektir. Ancak güçlü amonyak çözeltisi ile bu lekeler artık baş belası olmaktan çıkıyor. Plastik yüzeylerde herhangi bir aşınma yapmadan lekeleri çıkarır. Plastik, metal ve cam gibi pürüzsüz yüzeylerde bu yöntemi güvenle uygulayabilirsiniz.

Duvarda da uygulayabileceğiniz bu yöntem bir çok lekeyi çıkarmanıza yaradığı gibi boya lekeleri için de ideal bir çözümdür. Duvara kesinlikle zarar vermez. Ancak ahşap, alüminyum veya pirinç yüzeylerde kesinlikle kullanılmamalıdır. Çünkü bu yüzeylerde renk değişimlerine veya aşınmalara sebep olur.

İzopropil Alkol
En sık tercih edilen yöntemlerden biri olmasıyla beraber en etkili yöntemlerden de biridir. Duvar gibi pürüzsüz yüzeylerin yanında deri ve kumaş yüzeylerde de işe yarayacaktır. Bu yüzeylerin yanında vernikli veya verniksiz ahşaptan da bu lekeleri kolaylıkla bu yöntemle çıkarabilirsiniz. Ayrıca giysileriniz için de güvenle kullanabileceğiniz bir yöntemdir. Kurumuş boya üzerine doğrudan uygulayın ve yumuşamasını bekleyin. İşe yaradığını göreceksiniz.

Tiner
Genellikle boya inceltici olarak kullanılan tiner bu lekeleri özellikle duvar yüzeyinden çıkarmada da oldukça etkili bir yöntemdir. Duvardaki lekelerden kurtulmak için bu yöntemi güvenle uygulayabilirsiniz. Tiner içerisinde boya çözünecek ve yüzeyi terk edecektir. Ancak bu yöntem plastik yüzeyler için güvenli değildir.