HAKKIMIZDA

1982 Yılında, Sabri Şadoğlu ve M. Esen Uygur tarafından kurulan ŞADOL BOYA; kendisine çalışma alanı olarak sanayi ve inşaat boyalarını seçerek, müşterilerine hizmet vermeye başlamıştır.

İLETİŞİM BİLGİLERİMİZ

E-mail: info@sadolboya.com.tr

Telefon : +90 216 593 10 23

Adres : İstanbul Tuzla Kimya Sanayicileri O.S.B. Melek Aras Bulvarı Kristal Cad. No:16 TUZLA/İSTANBUL

BİZİ TAKİP EDİN
Kaç Çeşit Boya Vardır?
  7.02.2018

Evlerin hem dış cephelerinde hem iç cephelerindeki en önemli dekorasyon malzemesi boyadır. Boya bir dekorasyon malzemesi olmasının yanında evinizi koruyan, izole eden bir malzemedir.

Evinizde kullanacağınız boyanın özellikleri sağlığınız için de önem taşır. Boyanın hava geçirgenliği, alerjik bünyelere zarar vermemesi de seçiminde dikkat edilecek noktalardır.

İşte evlerde en çok kullanılan boya çeşitleri ve özellikleri:

Plastik Boya:

Plastik boya, evlerde en yaygın kullanılan ve uygulaması en basit olan boyadır. Silinebilme özelliği vardır.

Plastik boyanın tavanda ve duvarda kullanılan olmak üzere iki türü vardır.

Tavanda kullanılan plastik boya, duvar boyasına oranla hava geçirgenliği fazla olan bir türdür. Tavanda plastik boya kullanılmasının amacı havanın sirkülasyonu sağlamaktır.

Su ile inceltilebilen bu boya, nemli bezle temizlenebilir. Kuruma süresi de oldukça kısadır. Plastik boya 2-2,5 saatte kurur.

Su Bazlı Silikon Esaslı Silinebilir Boya:

Su bazlı boya, yağlı boyanın alternatifidir. En önemli özelliği alerjik bünyeye sahip ve koku bakımından hassas kişiler için üretilmiş olmasıdır.

Su bazlı boya silikon esaslı olup su ile inceltilir. Su bazlı boyanın kuruma süresi plastik boyaya göre daha fazladır. Yaklaşık 3-4 saatte kurur.

Su bazlı boya ile boyanan duvar, nemli bezle temizlenebilir.

Yağlı Boya:

Yağlı boyanın parlak, mat ve yarı mat olmak üzere üç çeşidi vardır.

Tiner ya da neft ile inceltilen yağlı boyanın uygulaması diğer boyalara göre daha zordur.

Kuruma süresi 6-7 saattir ve ilk katın ardından bir gün beklenmesi gerekir. Yağlı boyanın temizliği tinerle yapılır.

Kapı Pencere ve demir aksamlar parlak yağlı boya ile yapılır. Duvarlar ise isteğe göre yarı mat ya da mat yağlı boya ile boyanır. Yağlı boya silinebilir özelliktedir.

Kendini Temizleyen Boya:

Kendi kendini ışıkla temizleyen boya çeşididir. Bir tür plastik boya olduğu için uygulaması ve kullanımı aynı plastik boya gibidir.