HAKKIMIZDA

1982 Yılında, Sabri Şadoğlu ve M. Esen Uygur tarafından kurulan ŞADOL BOYA; kendisine çalışma alanı olarak sanayi ve inşaat boyalarını seçerek, müşterilerine hizmet vermeye başlamıştır.

İLETİŞİM BİLGİLERİMİZ

E-mail: info@sadolboya.com.tr

Telefon : +90 216 593 10 23

Adres : İstanbul Tuzla Kimya Sanayicileri O.S.B. Melek Aras Bulvarı Kristal Cad. No:16 TUZLA/İSTANBUL

BİZİ TAKİP EDİN
Fiziksel Kurumalı Boyalar
  12.10.2017

Bu tip kurumada boya sadece içerdiği uçucu solventin veya suyun buharlaşması ile kurur. Hiçbir kimyasal reaksiyon mevcut değildir.Fiziksel kurumalı boyalarda termoplastik reçineler kullanılır. Selülozik boyalar,klor-kauçuk,vinil,bitümlü boyalar,termoplastik akrilik boyalar ve emülsiyon boyalar bunlara örnek olarak verilebilir. Termoplastik reçinelerin ortak özellikleri molekül ağırlıklarının çok yüksek olmasıdır.

Bu reçineleri oluşturan polimer zincirlerinin arasında ikincil elektron kuvvetleri vardır.Bu kuvvetler fiziksel ve zayıftır. Solvent moleküllleri polimer zincirleri arasına girerek ikincil kuvvetleri kırarlar.Böylece polimerler çözünürler.Aralarında bulunan solventler buharlaşmadan katı hale geçemezler. Boya herhangi bir yüzeye uygulandığı zaman içindeki solventler uçarak ikincil bağların tekrar kurulmasını ve polimer zincirlerin bir araya gelmesini sağlar. Yukarıda belirtildiği gibi bu tip boyalarda herhangi bir kimyasal reaksiyon olmaz. Solvent boya filminden ayrıldıktan sonra reçine oda sıcaklığında sert,fiziksel ve kimyasal açıdan dayanıklı bir tabaka oluşturur.Boya filmindeki organik solventlerin uçuşunu hızlandırmak için daha yüksek sıcaklıklarda boyayı fırınlamak mümkündür.

Fiziksel kurumalı boyalarda yüksek molekül ağırlıklı reçineyi çözebilmek için ortama bol miktarda uçucu solvent girdiğinden uçucu olmayan katı madde miktarı azdır. Dolayısıyla bu boyaların uygulama viskozitesinde bıraktıkları boya filminin kaplama alanı düşüktür.