HAKKIMIZDA

1982 Yılında, Sabri Şadoğlu ve M. Esen Uygur tarafından kurulan ŞADOL BOYA; kendisine çalışma alanı olarak sanayi ve inşaat boyalarını seçerek, müşterilerine hizmet vermeye başlamıştır.

İLETİŞİM BİLGİLERİMİZ

E-mail: info@sadolboya.com.tr

Telefon : +90 216 593 10 23

Adres : İstanbul Tuzla Kimya Sanayicileri O.S.B. Melek Aras Bulvarı Kristal Cad. No:16 TUZLA/İSTANBUL

BİZİ TAKİP EDİN
Fırın Boyası ve Kullanım
  2.04.2018

Fırın boya adından da anlaşılacağı gibi fırında kurutulmuş boya manasına gelir.

Gerçek fırın boya: Fırın boya otomativ ve sanayi sektöründe kataforez astarla hazırlanmış yüzeylere (astarlı)boya uygulanarak 180-200 derece ısılarda fırında kurutmak suretiyle otomotiv fabrikalarında uygulanan boyama sistemidir.Araç boyanırken sadece kasa yani aksesuarsız çıplak yüzeyken bu sıcaklıklarda kurutmanın sakıncası da yoktur.

Sistem şu şekilde işlemektedir.

Robot yüzeyi toplamda 100-150 mikron film kalınlığı bırakacak şekilde boyar ve flash-off yani dinlendirilme verildikten sonra 180-200 derece sıcaklıkta fırında kurutulur bu esnada boya filmi bu sıcaklıkta pişerek kemikleşir bu boyalar sanayide 1K diye tabir edilen akrilik boyadır yani tek kompanantli yani tek bileşenli biraz daha açarsak içerisine sadece tinerle inceltip vizkozlanan boya anlamına gelir.sonuç olarak ısıyla reaksona giren boya çok sert mukavemeti yüksek bir film kalınlığı alır.

Piyasada anılan fırın boyalar vardır:Oto boya ustası yüzeyi hazırlar boyanabilir hale getirdikten sonra fırında 60-80 derece gibi keyfi ısı değerlerinde boyayı 1 saat gibi bir zamanda bu fırınlarda kurutmak suretiyle işlemi tamamlar.Bu boyalar 2 k dır yani içine sertleştirici tiner gibi maddeler girilerek elde edilen fakat sıcaklıkla değil sertleştirici ile reaksiyona girip kuruyan boyalardır.zira 15 derecenin altında reaksiyon nispeten yavaşlar boyanan yüzeyde birtakım sorunlar meydana gelir.Bu boya uygulamasında ki espiri kombi kabinde boyandığı için toz tutma ihtimali az olur ve yayılma nispeten daha iyi sonuç verir.

Arasındaki fark: fırın boya ısı reaksiyonuyla kurur ve 180-200 dereceyi görmezse asla kemikleşmez fakat piyasadaki boya sertleştirici reaksiyonuyla kuruyup hava ile kuruyan boyalar grubuna girer.