HAKKIMIZDA

1982 Yılında, Sabri Şadoğlu ve M. Esen Uygur tarafından kurulan ŞADOL BOYA; kendisine çalışma alanı olarak sanayi ve inşaat boyalarını seçerek, müşterilerine hizmet vermeye başlamıştır.

İLETİŞİM BİLGİLERİMİZ

E-mail: info@sadolboya.com.tr

Telefon : +90 216 593 10 23

Adres : İstanbul Tuzla Kimya Sanayicileri O.S.B. Melek Aras Bulvarı Kristal Cad. No:16 TUZLA/İSTANBUL

BİZİ TAKİP EDİN
Boya Seçerken Silikonlu Boya Mı, Plastik Boya Mı?
  7.02.2018

Silikonlu boya mı daha iyi yoksa plastik boya mı?

Duvar boyaması akla geldiğinde öncelikle akla gelen renginden çok kullanım kolaylığıdır.Üç aşağı beş yukarı everde uc noktalarda değilseniz kullanılacak renk renk her zaman açık tonlardan olacağı için boyanın işlevselliği alıcı için daha büyük önem taşır. Teknoloji ilerledikçe boyaların çeşitleride artmaya başladı. Boya çeşitliliğindeki en büyük özellik ise silinebilir olması oldu. Plastik boyaların temizleme şansınız olmadığından günümüzde silikonlu boyalara yönelme daha çok oluyor. Kullanımı kolay olan bu boyaların tek dezavantajı ise nefes almamaları. Duvar boyaları modası içinde şimdilerde çok rağbet gören silikonlu su bazlı silinebilir sentetik boyalar,sağlık yönünden sakıncaları olsada güzel görünümü ve silinebilir özelliği nedeniyle tercih ediliyor.

DUVAR BOYALARINDA ARANAN EN BÜYÜK ÖZELLİK SİLİNEBİLİR OLMASI;

Küçük çocukları olan ailelerin en büyük dertlerinden biridir. duvardan çıkmayan boyalar ve lekeler. Her yıl kirlenen duvarların temiz hale getirilmesi için boya yaptırmak zorunda kalan ev sahipleri silikonlu boyaların hayatımıza girmesi ile birlikte bu sıkıntı ortadan kalktı. Su bazlı silikonlu boyalar silinebilir özelliği nedeniyle artık her evde kullanılmaya başlandı. Duvar boyası çeşitleri içinde barındırdığı maddelere göre farklılık gösterir.İpek mat ve yarı mat ve mat boyalar olarak piyasada bulunan silikonlu boyaları leke tutmayan ve silinebilir olmaları konusundaki olumlu özelliklerine karşın tek dezevantajı kullanıldığı duvara nefes aldırmaması olarak nitelendirebiliriz. Su bazlı silinebilen silikonlu boyaları duvarın boyanmasından en az bir ay söonra silmeye başlayabilirsiniz. Genel olarak yılda bir kez nemli bezle silmeniz halinde silikonlu boyalar ilk günkü haline döner. Silme işleminde herhangi bir kimyasal madde kullanmanıza gerek kalmaz. nemli sabunlu bir bez bu işlem için yeterli olacaktır.

SAĞLIK İÇİN PLASTİK BOYA;

Öte yandan artık eskisi kadar tercih edilmeyen plastik boyalar, su bazlı silikonlu boyalar gibi silinme özelliğine sahip değillerdir. Silikon, boyaların yapışma özelliğini artıran çatlamaya ve kabarmaya karşı koruyan bir maddedir.Silikon yağlı boyalar, silikon su bazlı yağlı boyaların aksine duvara nefes aldırır. En sağlıklı duvar boyası olarak olarak bilinen plastik boyalar duvarın nefes almasını sağlar. Renk seçenekleri oldukça gelişmiş olan yağlı boyalarda kullanma tekniklerine göre duvarlarda farklı bir ahengin yakalanmasında da etkili olmuştur.Boya alırken merdiven altı olanlar yerine kaliteli ürünler seçmenizde sağlığınız açısından önemlidir.